2 Aralık 2008 Salı

Karnıyarık




Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 6 adet patlıcan
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • maydanoz
  • sıvı yağ
  • salça
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Önce kıymayı tencereye alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı ekleyip kavuralım. 1 adet doğranmış domatesi de ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. iç malzememiz piştikten sonra üzerine doğranmış maydanozları da ekleyelim.

Şimdi sıra patlıcanlarda; patlıcanlarımızı da yukarıdaki resimde görüldüğü gibi alacalı soyup, ortadan 4' e bölelim ama tamamen sapından ayırmayalım. Kızgın yağda kızarttığımız patlıcanlarımızın içine kıymalı harçtan koyup fırın tepsisine dizelim. üzerine kızartılmış biberlerimizi ve halka doğranmış domatesleri de ekleyelim. bir çay bardağı su ekleyip 180 derece fırında pişirelim.

Afiyet Olsun......

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi