25 Aralık 2008 Perşembe

Etli Yaprak Sarma

Yazın toplayıp salamura yaptığım asma yapraklarından hazırladığım etli yaprak sarması.


Malzemeler


  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2-3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4- 5 parça kemikli et
  • 1 limon suyu
  • kuru nane
  • karabiber
  • tuz
  • su

Yapılışı

İç malzeme: Pirincimizi yıkayıp genişce bir kaba alalım. Kuru soğan, domates ve maydanozu yemeklik doğrayıp ekleyelim. Salça, tuz, kuru nane, karabiber ve limon suyunu da ekleyip bütün malzemeleri harmanlayalım.

Salamura yaprakları kaynamış suda bekletip biraz yumuşatalım, daha sonra süzgece alıp soğuk suya tutalım, yaprakları elimizle sıkıp fazla suyunu süzdürelim.

Hazırladığımız iç malzemeden 1 yemek kaşığı alıp yaprakların geniş kısmına yayalım ve kenarlarını katlayarak sıkıca saralım. Kemik etlerini tencerenin orta kısmına, sarmış olduğumuz yaprakları da tencerenin kenarlarına yerleştirelim, üzerine bir tabağı ters çevirelim ve üzeri taşacak kadar su koyup pişirelim.


Afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi