15 Aralık 2008 Pazartesi

Havuçlu Kek


Havucun bolca bulunduğu bu zamanlarda sık sık tüketmek en güzeli diye düşünüyorum. Bu nedenle daha önce ilk defa denediğim havuçlu revaniden sonra şimdi de sıra sık sık yaptığım havuçlu kekte.

Malzemeler
  • 3 yumurta

  • 3 su bardağı un

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 3 adet havuç

  • 1 adet kabartma tozu

  • 1 adet vanilya

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Yapılışı


Yumurta ve şekeri çırpalım. Yoğurt, sıvıyağ ve rendelenmiş havucu, unu (kabartma tozunu önceden unla karıştıralım), limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. yağlanmış unlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.


afiyet olsun......

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi