29 Aralık 2008 Pazartesi

3 Renkli 3 Farklı Lezzet





Oktay ustanın yapmış olduğu bu tarifi hafta sonu gelen misafirlerim için yaptım ve çok beğendiler. Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Ben üzeri için fındık kullandım. Tarifi aynen veriyorum. Afiyet olsun....

Malzemeler :
2 yumurta
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.kakao
yarım çay b.sıvıyağ
yarım çay b.süt
2 çorba k. un

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.un
1 çorba k.pirinç unu

Havuçlu Bölümü için:
500 gr.havuç
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
Üzeri için:
fındık
fıstık

Hazırlanışı :
Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Üzerine Sıvıyağ, süt, kakao ve 2 çorba k. un ekleyerek karıştırın. Tepsiye dökerek 170 derecede pişirin.
Muhallebisi için tencereye sütü, pirinç ununu, unu ve toz şekeri alın çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökün.
3. kat için ise buharda ya da haşlanarak pişirilmiş havuçları püre yapın. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekleyin. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı da ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blender ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin. Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini Fıstık ve fındık ile süsleyin. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek Servis yapın. Az şekerli ama hem lezzetli hem de hafif bir tatlı...

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi