2 Aralık 2008 Salı

Havuçlu Revani



Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı çiçek yağı
  • 1 adet havuç
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbet Ölçüleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon

Üzeri için

Dövülmüş antep fıstığı ve hindistan cevizi

Yapılışı

Karıştırma kabına yumurtayı ve toz şekeri koyup mikserle köpürtüyoruz. Daha sonra çiçek yağını ve yoğurdu koyup rendenin orta kısmıyla havucu rendeleyip, karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Revaninin hamurunu yağlanmış unlanmış fırın kabına alıyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. tatlımızı ılıyınca soğuk şerbeti döküyoruz.

Şerbet

Şeker, su ve limon karıştırılıp, kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kaynatıp soğutuyoruz.

Not: Oktay Usta'nın tarifidir.

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi