31 Aralık 2008 Çarşamba

Etli Kuru Fasulye

Kuru fasulye türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yanında mutlaka pirinç veya bulgur pilavı olmazsa olmazlardan, birde turşu veya kuru soğan (yeşil de olabilir) varsa ziyafet var demektir, bu nedenle ayrılmaz ikinin tarifini birlikte vermek daha uygun diye düşündüm.


Malzemeler

  • Yarım kilo kuru fasulye
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • 5-6 bardak su
  • karabiber

Yapılışı

Bir gece önceden fasulyelerimizi ılık suya ıslatalım, ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyip haşlayalım (veya düdüklü tencerede pişirelim). Haşlanmış fasulyelerimizi süzelim, tenceremize kuşbaşı etlerimizi alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sıvıyağ ve rendelenmiş soğanı ekleyelim, soğanlar pembeleşene kadar pişirelim ve domates ve biber salçamızı da ekleyerek karıştıralım. Salçamızın kokusu çıkana kadar pişirelim. Daha sonra haşlanmış fasulyelerimizi ve 5-6 bardak suyumuzu da ekleyip özleşene kadar pişirelim. piştikten sonra servis yaparken üzerine karabiber serpelim.



Afiyet olsun......




Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi