23 Aralık 2008 Salı

Karnabahar Sote

Karnabaharı çok seviyorum haşlamasını bile sade olarak yemek hoşuma gidiyor. Ama eşim ve kızım sadece kızartmasını tercih ettikleri için, değişik ne yapabilirim diye internet sitelerindeki tarifleri incelerken sibelin kahvesindeki tarifi denemeye karar verdim. Aslında tuzunu biraz fazla kaçırmışım ama yanında yoğurt olunca tuzunu hissettirmedi. Ooooo süperdi bizimkiler bayıldı. Umarım sizinde hoşunuza gider.

Malzemeler
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isot)
  • karabiber
  • maydanoz

Yapılışı

Karnabaharı kök kısımları da dahil ufak ufak doğrayın. Yıkayıp tel süzgece alın ve üzerine kaynar su gezdirin. Soğan, sarımsak, biber ve havucu küçük küçük doğrayın. Tümünü zeytinyağını ısıttığınız geniş bir tavaya alarak 5 dk kadar soteleyin. Önce karnabaharın kök kısımlarını tavaya ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Çiçek kısımları daha çabuk pişeceği için onları birkaç dakika sonra ekleyin. Tüm sebzeler biraz yumuşadıktan sonra tuz (aman fazla atmayın benim gibi), kırmızı biber ve karabiberi ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin ve arada bir karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpip servis yapın.

Afiyet olsun.....


Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi