Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 avuç kadar kırılmış ve kavrulmuş fındık içi
Çikolata sos
1 poşet hazır çikolata sosu
çikolata sosu pişirmek için 2,5 su bardağı süt
Yapılışı
Yumurta, şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesi iyice çırpılır (3 dk kadar). un ve nişasta elenerek keke eklenir. Hamur kabartma tozu eklenir. Un konulduğunda karıştırıcının en düşük devri kullanılmalıdır. Kek hazırlanınca fırın 170 dereceye ayarlanır ve 5 dk kadar ön ısıtma yapılır. Kek dairesel bir tepsiye boşaltılır, ancak kekten 1 fincak kadarı ayırılır, kakao bu ayrılan kısma eklenir ve çırpılır. Kakaolu kısım, kekin üzerine, istenildiği gibi gezdirilir. Bu işlemle kek ikram edilirken üzerindeki çikolata sos iç kısımlara doğru akmış görünümü vermektedir. Keki fırında 20 dk kadar pişirin. Kek pişerken çikolata sosu paket üzerindeki tarife göre süt ile hazırlayınız. Kek pişince birak bekletin. Sosun kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırın. Dairesel tepsideki keki önce 4 parçaya bölün. daha sonra her bir parçayı 3 üçgen dilime bölün. tepsinin kenarında bıçak gezdirin keki kenarlardan ayırın, (bu kısımlara sosun girmesi gerek)Dilimleme işleminden sonra fındıkları kekin üzerine serpin. Çikolata sosu dikkatlice dökün. 1-2 saat kadar bekletip servis yapın.
Afiyet Olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder