31 Aralık 2008 Çarşamba

Şehriyeli Pirinç Pilavı


Pirinç pilavını kızım yaptı, o benden daha iyi yapıyor diyebilirim (ellerine sağlık aşkım). Pilavınızı ister et suyu, ister tavuk suyu ile yapın hepside mükemmel olur, hele birde yanında sevdiğiniz bir yemek varsa (mesela kuru fasulye, turşu) ooo nefis bir ziyafet.



Malzemeler


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye (arpa veya tel şehriye tercih size kalmış)
  • sıvıyağ
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • tuz

Yapılışı

Öncelikle pirincimizi tel süzeğe alıp yıkayalım. tenceremize şehriyemizi ve sıvıyağımızı alalım ve şehriyeler kızarana kadar pişirelim. pirincimizi de ekleyip iyice kavuralım. daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp ağır ağır pişirelim.

Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi