- 1 bağ pırasa
- 2-3 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 kase rendelenmiş domates
- 1 kuru soğan
- 1 kaşık salça
- sıvı yağ
- yarım limon suyu
- 4-5 bardak su
- karabiber
Yapılışı
Önce kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, sıvı yağı, soğanı ekleyip biraz kavuralım ve salça ilave edelim, domatesi ekleyip biraz kavuralım. daha sonra halka doğranmış pırasa ve havuç ile birlikte nohutu da ekleyelim. üzerine 4-5 bardak suyu da ekleyip pişirelim. ocağın altını kapatmadan önce yarım limon suyunu da ekleyelim. servis yaparken üzerine dilerseniz karabiber serpebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder