17 Ekim 2008 Cuma

Tavuk Sote

Tavuk sote benim kurtarıcı yemeğim. İşten geç geldiğimiz zamanlarda kolayca hazırlıyorum, yanına da pilav yaptıkmı işlem tamam sayılır. (Buzdolabının derin dondurucu kısmında tavuk etini eksik etmemeye çalışıyorum)

Hazırlaması çok kolay, işte tarifim.

Malzemeler (2-3 Kişilik)

  • 1 Adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Fındık büyüklüğünde salça
  • tuz
  • kekik
  • karabiber

Küp küp doğradığımız tavuk etlerini suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan ve halka doğranmış yeşil biberleri ekleyelim. Soğanlar pembeleşmeye yakın iken salçamızı ekleyip kavuralım. Yemeklik doğranmış domates, sarımsak, tuz ve kekiği ekledikten sonra 5-10 dakika pişirelim ve servis yaparken üzerine karabiber ekleyelim.

AFİYET OLSUN........




Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi