30 Ekim 2008 Perşembe

Çilek Reçeli


Kışın, kahvaltıda tatlı şeyler yemek isteriz. Bu nedenle de yazdan hazırlığımızı yaparız. Eminim ki çoğu kişi bu hazırlıklarını yapmıştır. Kurutulmuş sebzeler, turşular, reçeller, vs.....

Yazın severek yenen ve kışın kahvaltıda farklı bir lezzet olsun diye hazırladığım çilek reçeli;

Malzemeler

  • 1 kg çilek
  • 1 kg şeker

Çileklerin yaprakları temizlenir ve yıkanır. Süzgeçte suyunun süzülmesi beklenir. Daha sonra bir tencereye konur ve üzerine şekerin tamamı dökülür. Bir gece bekletilir, ertesi gün kendi suyuyla kaynatılır, sıcakken kavanozlara konur ve kapağı kapatılır.


AFİYET OLSUN.......

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi