20 Ekim 2008 Pazartesi

Domatesli Biber Turşusu


Kış hazırlıkları arasında yer alır turşu yapımı. Bizde en çok sevilen turşu çeşididir domatesli turşu. Yazdan yapıp bir kenara koymak lazım sevenlerle buluşturmak adına...

Malzemeler

  • 1 kilo turşuluk süs biberi
  • 2 kilo bursa domatesi (bursa domatesi etli olduğu için tercih sebebidir)
  • yarım çay bardağı sirke
  • 3-4 baş sarımsak
  • tuz
  • çok az sıvıyağ
  • 1 adet cam kavanoz


Önce süs biberlerinin yeşil kısımlarını temizleyelim ve biberlerimizi yıkayalım. Genişce bir kabın içerisine domateslerimizin kabuklarını soyup yemeklik doğrayalım. Sarımsaklarımızı soyup havanda dövdükten sonra domatese ekleyelim. Tuz, sirke ve yağı ekleyip güzelce karıştıralım. Cam kavanozumuzu yıkayıp kuruttuktan sonra, içerisine bir kat domatesli karışım, bir kat biber olmak üzere yerleştirelim. 1 hafta dışarıda beklettikten sonra buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun......



Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi