350 gr kıyma
5 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım paket margarin
Tuz
Karabiber
Fındık büyüklüğünde salça
Pul biber (İSOT)
KÖFTE HAMURU
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yumurta
2 su bardağı sıcak su
1 kaşık salça
tuz
YAPILIŞI:
İnce bulgur ve irmik sıcak suyla ıslatılır ve biraz yumuşaması beklenir. Daha sonra un, yumurta, salça, tuz ile birlikte yoğurulur. Hamurun dağılmayacak kıvamda olması gerekir. Ceviz büyüklüğünde hamur ele alınarak ortasından iki parmak yardımıyla çukurlaştırılarak iç malzeme konur ve avucumuzun içinde şekil vererek yuvarlanır.
Daha sonra tencerede kaynatılan su içerisine bırakılır ve bulguru yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcakken servis yapılır.
YAPIM AŞAMALARI
NOT: Fotoğraf çekimleri eşim tarafından gerçekleştirildi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
2 yorum:
himm..bayilirim icli kofteye..benim annem de guzel yapar...ellerine saglik...
zor bir yemek olmasına karşın yemesi çok güzel ve lezzetli, herkese afiyet olsun. Annenin de ellerine sağlık serincim.
Yorum Gönder