21 Ekim 2008 Salı

Ispanaklı Kol Böreği


Anne; kol böreği, anne; kol böreği diye peşimde gezen kızımı nihayet memnun etme şansım oldu. Daha önce Tarçın'ın Mutfağından alıp denediğim ve ikincisini şimdi yapma fırsatım olan tarifi sizlerle paylaşıyorum.



Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • tuz

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

İç Malzeme

  • 1 kg ıspanak
  • 3-4 dal dereotu
  • 3 soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber

Ispanağı yıkayıp kıyın ve soğanlarla birlikte tencereye yağ koyup kavurun. Kavrulan ıspanaklara beyaz peynir ve geri kalan malzemeyi karıştırıp içi hazırlayın.

Üzeri için

  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 yumurta

Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yada oklava yardımıyla ince yufkalar açın ve yufkaların üzerini yağlayıp iç malzemeyei yufkalara paylaştırarak yayın. Açtığınız her bir yufkayı rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak birbirinin etrafında sararak yerleştirin. Üzerine yumurta ve 2 çorba kaşığı suyu çırpıp sürün ve 180 dereceli fırında pişirin.

AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi