16 Ekim 2008 Perşembe

Tarhana Çorbası (Niğde Yöresi)


Eşimin severek yediği bir çorbadır. Yaz tatilinde köye (Niğde-Ulukışla-Elmalı köyü) gittiğimizde hanımlar tarafından hazırlanmış, evin damlarına serilmiş ve kurumaya bırakılmıştı.


Tatil dönüşü elimize ulaşan tarhanalardan hemen denemek lazım değilmi?



Bilmeyen yok gibidir ama bu da benim yaptığım tarhana çorbası tarifim.

Afiyet olsun.

Malzemeler (2-3 Kişilik)
6-7 yumak tarhana
3 su bardağı su
tuz
Sos için
ceviz büyüklüğünde tereyağ
sarımsak
Kuru nane
biraz salça

Tarhanalar bir gece öncesinde suda ıslatılır. Suyu süzülen tarhanaya yeni su ekleyerek kaynamaya bırakılır. Tanelerin tamamen çözünmesi gerekmektedir. Tamam yeterli dediğinizde Ayrı bir yerde sos malzemesini hazırlanır ve çözünen tarhanaların üzerine dökülür. Bir-iki taşım da sosu ile kaynatalır, tuzu eklenir sıcak sıcak servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi