30 Ocak 2009 Cuma

Dalyan Köfte

Vallahi fırından yeni çıkmış derler ya aynen öyle. Resmini çekerken hala dumanı tütüyordu. Bu yüzden resim tam net çıkmadı.

Malzemeler: (2'şer dilim olarak 8 Kişilik)

Köfte Malzemesi

1 kg gr.orta yağlı kıyma
2 yumurta
1 Soğan (rendelenmiş)
2-3 dilim bayat ekmek
5-6 dal maydanoz
tuz
karabiber

Üzerine sürmek için 1 adet çırpılmış yumurta

İç Malzemesi

3-4 adet havuç (haşlanmış ve küp küp doğranmış)
2 kase haşlanmış bezelye
1 yumurta (haşlanmış ve dörde bölünmüş)

Patates Püresi

4-5 adet patates
1 kaşık tereyağı
aldığı kadar süt
tuz
karabiber

Sos Malzemesi

2-3 adet Domates
1 tatlı kaşığı Domates salçası
Kekik
tuz

Köftenin Yapılışı
  • Bayat ekmeğimiz suda ıslatılır ve suyu iyice sıkılır.

  • Bayat ekmek, kıyma, soğan, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ile köfte yoğurulur

  • Köfte malzememiz Fırın Tepsisine uzunlamasına şekil verilerek yayılır.

  • Tam orta kısmına havuç, bezelye ve dörde bölünmüş yumurta koyulur

  • Elimizi ıslatarak köftemizin üzeri kapatılır

  • Ters çevrilerek üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür.

  • 180 derecede ısıtılmış fırına verilir

  • Ara sıra fırın açılarak pişip pişmediği kontrol edilir

Patates Püresinin Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyup suda haşlayalım

  • Suyunu süzdükten sonra patatesleri iyice ezelim

  • İçine tereyağı, tuz, çok az karabiber ekleyelim ve ateşe alıp içine azar azar süt ekleyip iyice karıştıralım

  • İstenen kıvama gelen dek işlemi gerçekleştirelim ve ateşten alalım.

Salçalı sosun yapılışı

  • Domatesimizi rendeleyelim veya yemeklik doğranmış ise blendırdan geçirelim.

  • Ocağa alıp suyunu çekinceye kadar pişirelim ve domates salçasını ekleyelim.

  • Salçayı iyice ezdikten sonra üzerine kekik serpip ocaktan alalım.

Bütün malzemelerimiz hazır olduktan sonra köftelerimizi istediğmiz kalınlıkta dilimleyelim. Servis tabağına alıp üzerine salçalı sos dökelim ve yanında patates püresiyle birlikte servis edelim.



AFİYET OLSUN...........





Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi