7 Ocak 2009 Çarşamba

Düğün Çorbası (Dövme ile)



Eşim her yemekte mutlaka çorba olsun ister, bu nedenle çorbayı eksik etmemeye çalışıyorum. İlk defa denediğim düğün çorbam büyük ilgi gördü ve devamlı yapılacaklar listesine eklendi. Kışın içimizi ısıtacak nefis bir çorba.....

Malzemeler
  • 2 su bardağı haşlanmış dövme (bir gece önceden ıslatılmış ve haşlanmış)
  • 250 gr kuzu gerdan (veya kemikli et)
  • tuz
  • 6-7 bardak su
  • pul biber
  • tereyağı veya sıvıyağ
  • karabiber

Terbiyesi için;

  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • yarım limon suyu

malzemeleri karıştırma kabına alıp çırpma teli ile iyice çırpalım.

Yapılışı

Bir gece önceden suya ıslatılmış dövmeyi haşlayalım.

Etimizi 6-7 bardak su ile (ben düdüklüde pişirdim) ayrı bir tencerede pişirelim, dilerseniz her iki işlemi de bir gün önceden yapabilirsiniz.

Etimizi sudan çıkarıp didikleyelim ve tekrar suyuna ekleyip ocağın altını açalım.

Haşlanmış dövmeyi bu suya ekleyelim.

Ayrı bir kapta hazırladığımız terbiyemize ocaktaki sudan ekleme yaparak karıştıralım ve etli suyumuza ilave edelim.

Tuzunu ve karabiberini ilave edelim, ara sıra karıştırarak pişirelim. .

Ayrı bir yerde tereyağında bir tutam pulbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirelim

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi