7 Ocak 2009 Çarşamba

Kıymalı Börek

Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 adet soğan
  • maydanoz
  • sıvıyağ
  • karabiber
  • pulbiber
  • çörekotu
  • tuz

Yapılışı

Önce iç malzememizi hazırlayalım. Kıymamızı tencereye alıp suyunu çekinceye kadar kavuralım. soğan ve sıvıyağı ekleyip iyice kavuralım. üzerine doğranmış maydanoz, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Yufkalarımızı parçalara bölüp yağlanmış tepsiye buruşturarak 1 sıra yerleştirelim, üzerine ayrı bir kapta çırptığımız yoğurt, sıvıyağ ve yumurtalı karışımdan fırça yardımıyla sürelim, bir kat daha yufka serdikten sonra, kıymalı harcımızı ikiye bölüp bir katını serpiştirelim, kalan yufkalarla ve iç harcımızla aynı işlemi tekrar edelim, yufkalarımızı dilimlere ayıralım, kalan yoğurtlu karışımı en üst kata yayalım ve üzerine çörekotu serpelim.

1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün 180 derecede pişirelim.

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi