15 Ocak 2009 Perşembe

Domates, Biber, Patlıcan


Kışın domates, biber, patlıcanı taze olarak tüketmemeye çalışıyorum, çünkü ne tadı var, ne de rengi, hormonlu oluşu da ayrı zaten. Bu nedenle kışa hazırlık olsun diye domatesin bir kısmını rendelenmiş, bir kısmını doğranmış olarak buzdolabında muhafaza ediyorum bolca domates, biber ve patlıcanı da kurutuyorum.
Kışın değişik lezzetler olsun diye annem de kuruturdu sebzeleri, bende aynı geleneği sürdürüp yazdan kurutuyorum domates, biber, patlıcanı. Çoğunuz yapıyorsunuzdur eminim. Küçüklükten kalma bir lezzet olduğu için o günleri hatırlıyorsunuz yerken. yanında mercimek çorbası, bolca yeşillik (tere,maydanoz, soğan), oooo yemede yanında yat denir ya işte öyle... Birde ekmek arası dürüm yapıp içine de bolca yeşillik eklerseniz süpper bir tat oluyor, denemenizi tavsiye ederim mutlaka.
Malzemeler
  • Kurutulmuş domates (miktarı size kalmış)
  • Kurutulmuş biber (miktarı size kalmış)
  • Kurutulmuş patlıcan (miktarı size kalmış)
  • sıvıyağ
  • domates salçası
  • su
  • tuz

Yapılışı

  • Kurutulmuş sebzelerimizi tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyip, sebzelerimiz yumuşayana kadar haşlayalım
  • haşlanmış sebzelerimizi süzeğe alıp fazla suyunu süzdürelim
  • ayrı bir yerde sıyıyağı kızdırıp domates salçasını ekleyelim
  • süzelen sebzeleri sıvıyağın üzerine döküp bir iki karıştıralım
  • servis tabağına alıp afiyetle yiyelim
AFİYET OLSUN.............

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi