Malzemeler:
- 1 kg asma yaprağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3-4 adet kuru soğan
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 kesme şeker
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- yarım limonun suyu
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı kaynamış su
Yapılışı
- kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve 1 çay bardağı zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile beraber kavuralım.
- pirinci yıkayıp soğanlara ekleyelim ve beraber kavuralım.
- kavurulan pirincin üzerine maydanoz, karabiber, kuru nane, kesme şeker, kuş üzümü, tarçın, limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- tuzu ve 1 bardak kaynamış suyu ilave edip, pirinçler suyu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
- asma yapraklarını kaynamakta olan suya atıp çevirerek haşlayalım
- haşlanmış yaprakları soğuk suya tutup sıkalım.
- yaprağımızı serip içerisine 1 tatlı kaşığı içten koyup saralım ve tencereye dizelim
- sarmaların üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim
- yaprakların üzerine bir tabak kapatalım ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyip pişirelim
- su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp ağır ağır pişirelim.
- üzerine limon dilimleri ekleyerek servis yapalım
AFİYET OLSUN..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder