21 Ocak 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Malzemeler:

  • 1 kg asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 kesme şeker
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • yarım limonun suyu
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kaynamış su

Yapılışı

  • kuru soğanı yemeklik doğrayalım ve 1 çay bardağı zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile beraber kavuralım.

  • pirinci yıkayıp soğanlara ekleyelim ve beraber kavuralım.

  • kavurulan pirincin üzerine maydanoz, karabiber, kuru nane, kesme şeker, kuş üzümü, tarçın, limon suyunu ekleyip karıştıralım.

  • tuzu ve 1 bardak kaynamış suyu ilave edip, pirinçler suyu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.

  • asma yapraklarını kaynamakta olan suya atıp çevirerek haşlayalım

  • haşlanmış yaprakları soğuk suya tutup sıkalım.

  • yaprağımızı serip içerisine 1 tatlı kaşığı içten koyup saralım ve tencereye dizelim

  • sarmaların üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirelim

  • yaprakların üzerine bir tabak kapatalım ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyip pişirelim

  • su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp ağır ağır pişirelim.

  • üzerine limon dilimleri ekleyerek servis yapalım

AFİYET OLSUN..........


Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi