20 Ocak 2009 Salı

Hamsi

Hamsi koydum tavaya, sıçradı gitti havaya.......Herkesin bildiği hamsi kızartmasını bloğumda bulunsun diye yayınlamak istedim. Nasıl yapıldığını biliyorsunuz ama olsun birde benden deneyin istedim.



Malzemeler
  • 1 kg hamsi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • tuz

Kızartmak için

  • sıvıyağ
  • mısır unu

Yapılışı

Hamsilerimizin iç kılçıklarını çıkararak temizleyelim. yıkadıktan sonra suyunu iyice süzdürelim. Üzerine domates salçası ve tuz ilave edip karıştıralım. İki hamsinin içleri birbirine bakacak şekilde üst üste koyup tepsiye dizelim. Bütün hamsiler bitene kadar bu işlemi yapalım (kızartma esnasında yapmak zor olacaktır). Tavayı ocağa alıp sıvıyağı ekleyelim. hamsilerimizi mısır ununa bulayarak kızartalım. Dilerseniz yanında bolca yeşillik tavsiye edebilirim (maydanoz, tere, turp)


AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi