12 Ocak 2009 Pazartesi

Elmalı Pasta




Nefis elmalı pasta, elma ve tarçının muhteşem uyumuyla hazırlanmış ve severek tüketilecek bir pasta. Ben borcamda yaptım, üzerindeki kafeslerde pişerken kopukluklar olmuş ama neyse o kadar önemli değil, tadı yerinde olsun o yeter değilmi arkadaşlar.......

MALZEMELER·

Hamur Malzemesi
  • 1 Yumurta
  • 3 Kaşık Yoğurt
  • 1 Çay bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
  • Vanilya
  • Kabartma Tozu·
  • Aldığı Kadar Un
İç Malzemesi
  • 6-7 Adet Elma
  • 3 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • 3 Tatlı Kaşığı Tarçın
YAPILIŞI
Önce iç malzeyi hazırlayıp soğumaya bırakalım

İç malzemenin hazırlanması ; elmalar rendelenir, içine şeker ve tarçın konarak suyunu çekene kadar pişmesi sağlanır ve ateşten almadan ceviz konur.

Hamur malzemeleri karıştırılarak, kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. üzerine kafes yapmak için hamurdan bir parça ayrılır, kalan hamur tepsinin içine eşitce yayılarak elle düzeltilir, üzerine hazırlanan iç harcımız eşitce dağıtılır, ayırdığımız hamur merdane yardımı ile açılır ve 2 cmlik şeritler halinde kesilerek üzerine kafes yapılır.


AFİYET OLSUN.................

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi