26 Mart 2009 Perşembe

Ispanaklı Gül Böreği









Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 4-5 bağ ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber
  • kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı

  1. Ispanağı iyice yıkayın ve iri iri doğrayın
  2. kuru soğanı tencereye yemeklik doğrayıp 2-3 kaşık zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun
  3. salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve ıspanağı ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra kapağını kapatın,
  4. 1,2 dakika sonra ıspanaklar kendini bırakmış olacaktır, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin ve ocağı kapatın.
  5. 1 su bardağı süt, 2 yumurta ve kalan zeytinyağını bir kapta iyice karıştırın
  6. yufkaları 4'e bölüp sütlü karışımdan fırça yardımıyla her tarafına sürün, yufkanın geniş tarafına iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın, Daha sonra da her parçayı bir uçtan başlayarak kendi etrafında sararak gül şekli verin.
  7. yağlanmış fırın tepsisine dizin,
  8. üzerine diğer yumurtanın sarısını sürüp, çörekotu ekleyin ve fırına verin
  9. üzeri kızarana kadar pişirin

AFİYET OLSUN.........................






Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi