- 1 adet bütün tavuk
- 5-6 adet patates
- 3 adet kırmızı salçalık biber
- 4-5 adet kuru soğan
- kekik
- yoğurt
- tuz
- zeytinyağı
- 1 kaşık domates salçası
- 5-6 diş sarımsak
Yapılışı
Önce tavuğu iri parçalara ayırın, yıkayıp suyunu süzdürün, domates salçası, yoğurt, tuz, zeytinyağı ve kekik ekleyip iyice karıştırın. isterseniz bir gece bekletin veya hemen yenecekse tepsiye yerleştirin (Ben akşamdam hazırlayıp dolaba koymuştum, ertesi gün yapmak üzere, hem yumuşak pamuk gibi oluyor etimiz, hem de sos iyice işliyor etimize). Sarımsakları ve halka halka doğranmış olan patates, soğan ve biberleri yerleştirip, üzerine zeytinyağını çok az gezdirip fırına verin ve yanında istediğiniz pilav çeşidi ile servis edin.
AFİYET OLSUN............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder