Malzemeler
- 1 kg taze kabuklu barbunya
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 bardak su
- maydanoz
- salça
- zeytinyağı
- tuz
- şeker
- limon veya limon tuzu
Yapılışı
- Kabuklu barbunyaların içlerini çıkaralım.
- Patates ve havucu küp küp doğrayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp üzerine zeytinyağı döküp ve tencereye alalım.
- Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kavuralım.
- Daha sonra havuc, patates ve barbunyayı ekleyelim,
- Üzerine 2 adet kesme şeker ve tuz ekledikten sonra suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
- Yemeğimiz piştikten sonra bir çay kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyunu ekleyelim.
- Üzerine doğranmış maydanozları ekleyip servis yapalım.
AFİYET OLSUN......
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder