12 Kasım 2008 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler
  • 1 kg taze kabuklu barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 4-5 bardak su
  • maydanoz
  • salça
  • zeytinyağı
  • tuz
  • şeker
  • limon veya limon tuzu

Yapılışı

  • Kabuklu barbunyaların içlerini çıkaralım.
  • Patates ve havucu küp küp doğrayalım.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp üzerine zeytinyağı döküp ve tencereye alalım.
  • Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra havuc, patates ve barbunyayı ekleyelim,
  • Üzerine 2 adet kesme şeker ve tuz ekledikten sonra suyunu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Yemeğimiz piştikten sonra bir çay kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyunu ekleyelim.
  • Üzerine doğranmış maydanozları ekleyip servis yapalım.

AFİYET OLSUN......



Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi