26 Eylül 2008 Cuma

Etli Bezelye




Malzemeler:

· 250 - 300 gr kuşbaşı et
· Yarım kilo temizlenmiş iç bezelye
· 2 Adet orta boy patates (Küp küp doğranmış)
· 2 Adet havuç (Küp küp doğranmış)
· 1 Adet kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
· 3 Adet orta boy domates (Rendelenmiş)
· 2,5 Su bardağı su
· Sıvıyağ, Salça, Tuz, Karabiber

Bir Tutam Sevgi (Ben bütün yemeklerime ekliyorum. Sizde deneyin yemeğiniz daha bir güzel oluyor)

Yapılışı:


Kuşbaşı doğranmış etlerimizi tencereye alıp, suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavurdukdan sonra salçamızı ekleyelim. Rendelenmiş domatesleri ekleyip biraz pişirdikten sonra sırasıyla küp küp doğranmış patates, havuç ve bezelyeyi ekleyip 2,5 bardak suyu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Yemeğimiz kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 45 dakika pişiriyoruz. Servis yaparken üzerine karabiber (Tabiki isteğe göre) serpebiliriz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Bloglar Alemi