Malzemeler
- 1 adet orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet domates (yemeklik doğranmış)
- 5-6 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
Sos Malzemesi
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3-4 kaşık zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 kaşık domates salçası
- Önce lahanayı yapraklarına ayıralım
- bir tencerede su kaynatıp lahana yapraklarını bu suya atalım ve birkaç dakika yumuşatalım.
- yaprakları soğuması için süzeğe çıkartalım ve iç harcını hazırlayalım
İç Malzemenin Hazırlanması
- Önce pirincimizi yıkayalım, kuru soğanı yemeklik doğrayıp ekleyelim. domates, maydanoz, salça, kuru nane, karabiber, zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip harcımızı harmanlayalım.
- Lahana yapraklarının kalın olan orta kısımlarını bıçakla keselim ve her bir yaprağı ikiye ayıralım
- Yaprağımızı serip içine harçtan koyup rulo şeklinde saralım ve tencereye dizelim
- sarmalaraın üstüne bir tabağı ters çevirip ağırlık koyalım ve tabağın üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirelim.
Sosun hazırlanması
- zeytinyağını tavaya alalım üzerine domates salçası, sarımsak, kuru nane ve limon suyunu da ekleyip pişirelim.
- yemeğimiz piştikten sonra üzerine sosumuzu gezdirelim ve servis yapalım
AFİYET OLSUN..............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder