Kışın değişik lezzetler olsun diye annem de kuruturdu sebzeleri, bende aynı geleneği sürdürüp yazdan kurutuyorum domates, biber, patlıcanı. Çoğunuz yapıyorsunuzdur eminim. Küçüklükten kalma bir lezzet olduğu için o günleri hatırlıyorsunuz yerken. yanında mercimek çorbası, bolca yeşillik (tere,maydanoz, soğan), oooo yemede yanında yat denir ya işte öyle... Birde ekmek arası dürüm yapıp içine de bolca yeşillik eklerseniz süpper bir tat oluyor, denemenizi tavsiye ederim mutlaka.
Malzemeler
- Kurutulmuş domates (miktarı size kalmış)
- Kurutulmuş biber (miktarı size kalmış)
- Kurutulmuş patlıcan (miktarı size kalmış)
- sıvıyağ
- domates salçası
- su
- tuz
Yapılışı
- Kurutulmuş sebzelerimizi tencereye koyup, üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz ekleyip, sebzelerimiz yumuşayana kadar haşlayalım
- haşlanmış sebzelerimizi süzeğe alıp fazla suyunu süzdürelim
- ayrı bir yerde sıyıyağı kızdırıp domates salçasını ekleyelim
- süzelen sebzeleri sıvıyağın üzerine döküp bir iki karıştıralım
- servis tabağına alıp afiyetle yiyelim
AFİYET OLSUN.............
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder