31 Aralık 2008 Çarşamba

Hoş Geldin 2009


Yeni yılın hepimize sağlık, mutluluk, huzur ve yeni umutlar getirmesi dileklerimle.......


YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN........

Etli Kuru Fasulye

Kuru fasulye türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Yanında mutlaka pirinç veya bulgur pilavı olmazsa olmazlardan, birde turşu veya kuru soğan (yeşil de olabilir) varsa ziyafet var demektir, bu nedenle ayrılmaz ikinin tarifini birlikte vermek daha uygun diye düşündüm.


Malzemeler

  • Yarım kilo kuru fasulye
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • sıvıyağ
  • tuz
  • 5-6 bardak su
  • karabiber

Yapılışı

Bir gece önceden fasulyelerimizi ılık suya ıslatalım, ertesi gün suyunu süzüp yeniden su ekleyip haşlayalım (veya düdüklü tencerede pişirelim). Haşlanmış fasulyelerimizi süzelim, tenceremize kuşbaşı etlerimizi alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Sıvıyağ ve rendelenmiş soğanı ekleyelim, soğanlar pembeleşene kadar pişirelim ve domates ve biber salçamızı da ekleyerek karıştıralım. Salçamızın kokusu çıkana kadar pişirelim. Daha sonra haşlanmış fasulyelerimizi ve 5-6 bardak suyumuzu da ekleyip özleşene kadar pişirelim. piştikten sonra servis yaparken üzerine karabiber serpelim.



Afiyet olsun......




Şehriyeli Pirinç Pilavı


Pirinç pilavını kızım yaptı, o benden daha iyi yapıyor diyebilirim (ellerine sağlık aşkım). Pilavınızı ister et suyu, ister tavuk suyu ile yapın hepside mükemmel olur, hele birde yanında sevdiğiniz bir yemek varsa (mesela kuru fasulye, turşu) ooo nefis bir ziyafet.



Malzemeler


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı şehriye (arpa veya tel şehriye tercih size kalmış)
  • sıvıyağ
  • 2 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olur)
  • tuz

Yapılışı

Öncelikle pirincimizi tel süzeğe alıp yıkayalım. tenceremize şehriyemizi ve sıvıyağımızı alalım ve şehriyeler kızarana kadar pişirelim. pirincimizi de ekleyip iyice kavuralım. daha sonra suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp ağır ağır pişirelim.

Afiyet olsun.....

30 Aralık 2008 Salı

Sodalı Milföy Böreği

yine oktay ustadan denediğim bir tarif. çıtır çıtır bir börek.

Malzeme :
Milföy
1 yufka

İç harcı için:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Maydanoz
Dere otu

sosu için:
2 yumurta
1 soda

Hazırlanışı:
Tepsinizin altını kaplayacak şekilde milföyleri dizin. Üzerine bir yufkayı serip kenarlarını dışarı taşırın. Beyaz peynir, kaşar peyniri maydanoz ve dereotunu karıştırarak hazırladığınız harcı üzerine serpin. Yufkanın kenarlarını üzerine kapatıp üzerine bir sıra daha milföy hamuru sererek kapatın.Daha sonra karelere kesin.Sosu hazırlayıp üzerine dökün.Böylece harç içeriye doğru akacaktır.Daha sonra börek nar gibi kızarana kadar 180 derecede pişirin.

Afiyet olsun........

29 Aralık 2008 Pazartesi

Yeşil Zeytin Salatası

Pazar sabahı kahvaltısı için evdekilere hazırladığım iştah açıcı bir lezzet. Kahvaltıda değişik birşeyler görmek bizimkilerin hoşuna gidiyor. çekirdekleri ayıklamak biraz uğraştırıyor ama olsun onların mutlu yüzlerini görmek daha da güzel.

Malzemeler
  • kırılmış salamura yeşil zeytin (herşeyi evde yapmak isteyenlerdenim bende. daha önce alıp ailecek kırıp salamura yaptığımız zeytinler bunlar)
  • zeytinyağı
  • pulbiber (bu da ev yapımı)
  • yeşil soğan
  • maydanoz
  • kuru nane
  • 1 adet limon
Yapılışı

Önce zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayalım. Maydanoz ve yeşil soğanı üzerine doğrayalım. daha sonra zeytinyağı, pul biber, kuru nane ve 1 limonun suyunu ekleyip karıştıralım.

Afiyet olsun......

3 Renkli 3 Farklı Lezzet





Oktay ustanın yapmış olduğu bu tarifi hafta sonu gelen misafirlerim için yaptım ve çok beğendiler. Gerçekten çok hafif ve lezzetli bir tatlı. Ben üzeri için fındık kullandım. Tarifi aynen veriyorum. Afiyet olsun....

Malzemeler :
2 yumurta
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.kakao
yarım çay b.sıvıyağ
yarım çay b.süt
2 çorba k. un

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su b.toz şeker
2 çorba k.un
1 çorba k.pirinç unu

Havuçlu Bölümü için:
500 gr.havuç
1 çay b.toz şeker
1 çorba k.nişasta
Üzeri için:
fındık
fıstık

Hazırlanışı :
Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpın. Üzerine Sıvıyağ, süt, kakao ve 2 çorba k. un ekleyerek karıştırın. Tepsiye dökerek 170 derecede pişirin.
Muhallebisi için tencereye sütü, pirinç ununu, unu ve toz şekeri alın çırparak pişirin. Pişince ilk sıcaklığı çıkmış olan kekin üzerine dökün.
3. kat için ise buharda ya da haşlanarak pişirilmiş havuçları püre yapın. Havuçları tavaya alarak üzerine biraz haşlama suyundan ekleyin. Toz şekeri ve su ile yumuşatılmış nişastayı da ekleyerek bir süre iyice karıştırarak pişirin. Blender ile iyice ezerek ilk sıcaklığın çıkmasını bekleyin. Daha sonra soğuyan muhallebinin üzerine havuçlu karışımı döküp yayın. Üzerini Fıstık ve fındık ile süsleyin. Soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip dilimleyerek Servis yapın. Az şekerli ama hem lezzetli hem de hafif bir tatlı...

26 Aralık 2008 Cuma

Etli Nohutlu Pırasa

Malzemeler
  • 1 bağ pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 kase rendelenmiş domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • sıvı yağ
  • yarım limon suyu
  • 4-5 bardak su
  • karabiber

Yapılışı


Önce kuşbaşı doğranmış etimizi tencereye alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, sıvı yağı, soğanı ekleyip biraz kavuralım ve salça ilave edelim, domatesi ekleyip biraz kavuralım. daha sonra halka doğranmış pırasa ve havuç ile birlikte nohutu da ekleyelim. üzerine 4-5 bardak suyu da ekleyip pişirelim. ocağın altını kapatmadan önce yarım limon suyunu da ekleyelim. servis yaparken üzerine dilerseniz karabiber serpebilirsiniz.


AFİYET OLSUN.......

25 Aralık 2008 Perşembe

Susamlı Çörek

"Nimet ablacım kahvaltı için sana kendi yaptığım çörekleri getirdim, afiyet olsun" diyen öğrencimiz Melis'e teşekkürler. Tarifini ileride vereceğim inşallah.

Etli Yaprak Sarma

Yazın toplayıp salamura yaptığım asma yapraklarından hazırladığım etli yaprak sarması.


Malzemeler


  • Yarım kilo salamura yaprak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2-3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4- 5 parça kemikli et
  • 1 limon suyu
  • kuru nane
  • karabiber
  • tuz
  • su

Yapılışı

İç malzeme: Pirincimizi yıkayıp genişce bir kaba alalım. Kuru soğan, domates ve maydanozu yemeklik doğrayıp ekleyelim. Salça, tuz, kuru nane, karabiber ve limon suyunu da ekleyip bütün malzemeleri harmanlayalım.

Salamura yaprakları kaynamış suda bekletip biraz yumuşatalım, daha sonra süzgece alıp soğuk suya tutalım, yaprakları elimizle sıkıp fazla suyunu süzdürelim.

Hazırladığımız iç malzemeden 1 yemek kaşığı alıp yaprakların geniş kısmına yayalım ve kenarlarını katlayarak sıkıca saralım. Kemik etlerini tencerenin orta kısmına, sarmış olduğumuz yaprakları da tencerenin kenarlarına yerleştirelim, üzerine bir tabağı ters çevirelim ve üzeri taşacak kadar su koyup pişirelim.


Afiyet olsun......

24 Aralık 2008 Çarşamba

Horoz Suyuna Şehriye Çorbası

Hatırlıyorumda; çocukluğumda dedem rahmetli beslerdi tavuk, horoz, v.s. Allah rahmet eylesin canı rahmet istedi heralde. anneannem de fırsat buldukça bizleri çağırır, horoz suyuna yaptığı pilav ve üzerinde etleriyle birlikte ikram ederdi, süper bir lezzetti hala tadı damağımdadır. Her zaman kendisine de söylüyorum bunu. Ellerine sağlık anneannecim. Ama şimdi herşey yapay, eski lezzetler yok hiçbir şeyde.

Eşimin de bu doğallığı devam ettirme çabası, bahçemizde tavuk horoz beslemeye yöneltti. Ama kümeste bulunan horozlardan birisi komşunun kümesine dadanmış durumda idi. Akşamları kümese gelmez oldu. dışarda dolaşırken kedi köpek kapacak korkusu ayrı tabi. ne yapsak ne yapsak diye düşünürken, soframıza şehriyeli çorba oldu.

Hani bir şarkı vardır; Horozumu kaçırdılar, suyuna da pilav pişirdiler, geh bili bili çilli de horozum kayboldu...... Tabi bizimki kaybolmadı ama neyse....



Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye
  • Horoz eti (tavuk eti de olur)
  • salça
  • tuz
  • sıvıyağ
  • kuru nane
  • su
  • 1 adet limon

Yapılışı

Horoz eti sert olur diye önce düdüklü tencerede pişirmek gerekiyor. Tavuk eti kullanırsanız buna gerek yok. Daha sonra pişen etleri didikleyip suyuna tekrar atın ve kaynatıp içine şehriyeyi ekleyin. şehriyeler pişince üzerine yağda erittiğimiz salça ve kuru naneli karışımı dökün. dilerseniz limon sıkıp şu soğuk günlerde sıcak sıcak içebilirsiniz. Yanında dilerseniz resimde görüldüğü gibi yeşil soğan, tere ve turp ile birlikte servis yapabilirisiniz.


Afiyet olsun.......

23 Aralık 2008 Salı

Doğumgünü Lezzetleri

Haftasonu, görümcem Kadirye'nin kızının doğum günü kutlaması vardı. Bunlarda hazırladığı ikramlar. tabi birde doğumgünü pastası.





Kakaolu Kek

Peynirli Poğaça


Ispanaklı Börek



BAL PETEĞİ


Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir.
Eşimin dayısı ve çocukları arıcılık yapıyorlar. Kurban Bayramda ziyaretlerine gittiğimizde bir çıta bal hediye ettiler sağolsunlar. Benim pek aram yok aslında ama ev de bulunsa iyi olur düşüncesiyle bu muhteşem görüntüyü sizlerle de paylaşmak istedim.

Çikolata Soslu Portakallı Kek



Daha önce denemiştim bu tarifi (emelinmutfağından) ama resimleyememiştim. Haftasonu yiğenim için yaptım bu sefer. Portakalın o muhteşem aroması süper bir lezzet katıyor kekimize.


Malzemeler


  • 1 su bardağı şeker

  • 3 yumurta

  • 1 portakal kabuğu rendesi (ince rendelenmiş)

  • 1 paket vanilya

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı mısır nişastası

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çorba kaşığı kakao

  • 1 avuç kadar kırılmış ve kavrulmuş fındık içi


Çikolata sos


1 poşet hazır çikolata sosu


çikolata sosu pişirmek için 2,5 su bardağı süt


Yapılışı


Yumurta, şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesi iyice çırpılır (3 dk kadar). un ve nişasta elenerek keke eklenir. Hamur kabartma tozu eklenir. Un konulduğunda karıştırıcının en düşük devri kullanılmalıdır. Kek hazırlanınca fırın 170 dereceye ayarlanır ve 5 dk kadar ön ısıtma yapılır. Kek dairesel bir tepsiye boşaltılır, ancak kekten 1 fincak kadarı ayırılır, kakao bu ayrılan kısma eklenir ve çırpılır. Kakaolu kısım, kekin üzerine, istenildiği gibi gezdirilir. Bu işlemle kek ikram edilirken üzerindeki çikolata sos iç kısımlara doğru akmış görünümü vermektedir. Keki fırında 20 dk kadar pişirin. Kek pişerken çikolata sosu paket üzerindeki tarife göre süt ile hazırlayınız. Kek pişince birak bekletin. Sosun kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırın. Dairesel tepsideki keki önce 4 parçaya bölün. daha sonra her bir parçayı 3 üçgen dilime bölün. tepsinin kenarında bıçak gezdirin keki kenarlardan ayırın, (bu kısımlara sosun girmesi gerek)Dilimleme işleminden sonra fındıkları kekin üzerine serpin. Çikolata sosu dikkatlice dökün. 1-2 saat kadar bekletip servis yapın.


Afiyet Olsun.....

Karnabahar Sote

Karnabaharı çok seviyorum haşlamasını bile sade olarak yemek hoşuma gidiyor. Ama eşim ve kızım sadece kızartmasını tercih ettikleri için, değişik ne yapabilirim diye internet sitelerindeki tarifleri incelerken sibelin kahvesindeki tarifi denemeye karar verdim. Aslında tuzunu biraz fazla kaçırmışım ama yanında yoğurt olunca tuzunu hissettirmedi. Ooooo süperdi bizimkiler bayıldı. Umarım sizinde hoşunuza gider.

Malzemeler
  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isot)
  • karabiber
  • maydanoz

Yapılışı

Karnabaharı kök kısımları da dahil ufak ufak doğrayın. Yıkayıp tel süzgece alın ve üzerine kaynar su gezdirin. Soğan, sarımsak, biber ve havucu küçük küçük doğrayın. Tümünü zeytinyağını ısıttığınız geniş bir tavaya alarak 5 dk kadar soteleyin. Önce karnabaharın kök kısımlarını tavaya ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Çiçek kısımları daha çabuk pişeceği için onları birkaç dakika sonra ekleyin. Tüm sebzeler biraz yumuşadıktan sonra tuz (aman fazla atmayın benim gibi), kırmızı biber ve karabiberi ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin ve arada bir karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra üzerine maydanoz serpip servis yapın.

Afiyet olsun.....


22 Aralık 2008 Pazartesi

Prenses Tatlısı


Yapımı çok kolay, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi, isteğe göre malzemeleri azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Sütlü tatlı tercih edenlerin seveceğini tahmin ediyorum.... Resim biraz bozuk çıkmış olabilir ama tadını etkilemeyeceği kesin.

Malzemeler


  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 16 yemek kaşığı şeker
  • fındık büyüklüğünde tereyağı
  • vanilya
  • hindistan cevizi
  • tarçın

Yapılışı

Süt, irmik ve şekeri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirelim ki topaklanma olmasın. bataklık kıvamı dediğimiz kıvama gelinceye kadar şöyle fokur fokur pişirelim, sıcakken fırın tepsisine veya borcam tepsiye dökelim. Ilıyınca buzdolabına koyup bekletelim. Buzdolabından çıktığında kendini bulmuş ve dilimlenmeye hazırken üzerine tarçın ve hindistan cevizi serpelim.


Afiyet olsun.......

19 Aralık 2008 Cuma

Hz. Mevlana

Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleri ile özetleyen Mevlâna 17 Aralık 1273 Pazar günü Hakk' ın rahmetine kavuştu.

Mevlâna ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul ediyordu. O öldüğü zaman sevdiğine yani Allah'ına kavuşacaktı. Onun için Mevlâna ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen "Şeb-i Arûs" diyordu ve dostlarına ölümünün ardından ah-ah, vah-vah edip ağlamayın diyerek vasiyet ediyordu.

"Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız! Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir"

Hz. Mevlana'nın Yedi Öğüdü

  • Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol
  • Şevkat ve merhamette güneş gibi ol
  • Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol
  • Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol
  • Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol
  • Hoşgörürlükte deniz gibi ol
  • Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol

17 Aralık 2008 Çarşamba

Domatesli Bulgur Pilavı

Çok sevdiğimiz bulgur pilavını domates ve biberle de tatlandırınca ooo deyme keyfine.

Malzemeler
  • 2-3 adet domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • yağ, salça, tuz, kuru nane

Yapılışı

Önce kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayalım, ikisini birlikte tencereye alıp yağda kavuralım. yemeklik doğranmış domatesi de ekleyip domates suyunu çekene kadar pişirelim ve salça ile kuru naneyi ekleyip karıştıralım. Üzerine bulguru da döküp bir-iki karıştırdıktan sonra suyumuzu ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakalım.

Afiyet olsun.......

Peynirli Sıkma, Ispanaklı Saç Böreği



Görümcemin bayram sabahı kahvaltısına hazırladığı peynirli sıkma ve ıspanaklı saç böreği. Sabah üşenmeden hazırlamış sağolsun, hep birlikte kahvaltımızı yaptıktan sonra kurban kesme telaşı başladı. Kurban etini parçalama ve dağıtma işleri sonunda hepimiz yorgun düştük, ama bu bir tatlı yorgunluktu. Daha sonra ana, baba ve akraba ziyaretleri derken 9 günlük tatili de bitirdik. darısı seneye inşallah, allah herkese nasip etsin bu güzel günleri.


15 Aralık 2008 Pazartesi

Havuçlu Kek


Havucun bolca bulunduğu bu zamanlarda sık sık tüketmek en güzeli diye düşünüyorum. Bu nedenle daha önce ilk defa denediğim havuçlu revaniden sonra şimdi de sıra sık sık yaptığım havuçlu kekte.

Malzemeler
  • 3 yumurta

  • 3 su bardağı un

  • 1,5 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 3 adet havuç

  • 1 adet kabartma tozu

  • 1 adet vanilya

  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Yapılışı


Yumurta ve şekeri çırpalım. Yoğurt, sıvıyağ ve rendelenmiş havucu, unu (kabartma tozunu önceden unla karıştıralım), limon kabuğu rendesi ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım. yağlanmış unlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.


afiyet olsun......

5 Aralık 2008 Cuma

KURBAN BAYRAMI

BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

4 Aralık 2008 Perşembe

Brokoli Salatası


Malzemeler


  • Yarım kg brokoli
  • 2-3 adet havuç
  • dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • pul biber (isot)
  • tuz
  • 1 adet limon

Yapılışı

Brokoliyi çiçeklerine ayıralım ve havuçla beraber haşlayalım. Haşlanmış havuçları verevlemesine doğrayalım. Sarımsağı ezip üzerine limon suyu, zeytinyağı, pul biber ve tuzu ekleyip karıştıralım ve malzememizin üzerine gezdilerim. Dereotunu da doğrayıp servis yapalım.


Afiyet olsun......

2 Aralık 2008 Salı

Havuçlu Revani



Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı çiçek yağı
  • 1 adet havuç
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbet Ölçüleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • yarım limon

Üzeri için

Dövülmüş antep fıstığı ve hindistan cevizi

Yapılışı

Karıştırma kabına yumurtayı ve toz şekeri koyup mikserle köpürtüyoruz. Daha sonra çiçek yağını ve yoğurdu koyup rendenin orta kısmıyla havucu rendeleyip, karıştırıyoruz. Üzerine irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Revaninin hamurunu yağlanmış unlanmış fırın kabına alıyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. tatlımızı ılıyınca soğuk şerbeti döküyoruz.

Şerbet

Şeker, su ve limon karıştırılıp, kaynamaya başlayınca 7-8 dakika kaynatıp soğutuyoruz.

Not: Oktay Usta'nın tarifidir.

Karnıyarık




Malzemeler
  • 250 gr kıyma
  • 6 adet patlıcan
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • maydanoz
  • sıvı yağ
  • salça
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı

Önce kıymayı tencereye alalım ve suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. yemeklik doğranmış soğanı ve sıvıyağı ekleyip kavuralım. 1 adet doğranmış domatesi de ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirdikten sonra salça, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. iç malzememiz piştikten sonra üzerine doğranmış maydanozları da ekleyelim.

Şimdi sıra patlıcanlarda; patlıcanlarımızı da yukarıdaki resimde görüldüğü gibi alacalı soyup, ortadan 4' e bölelim ama tamamen sapından ayırmayalım. Kızgın yağda kızarttığımız patlıcanlarımızın içine kıymalı harçtan koyup fırın tepsisine dizelim. üzerine kızartılmış biberlerimizi ve halka doğranmış domatesleri de ekleyelim. bir çay bardağı su ekleyip 180 derece fırında pişirelim.

Afiyet Olsun......

Merhaba

Uzun bir aradan sonra tekrar bloğuma dönmek çok güzel. Çağımızın müzmin hastalığı bel fıtığı ile cebelleştim son 15 gündür. Ağrılar, acılar derken Fizik tedavi sürecini atlattım ve çok şükür şimdilik daha iyiyim. Çeken bilir bu ağrıları . Siyatik damarına denk gelen yerde olmuştu fıtık. ayağıma vurmaya başladı ve ağrılarla yürüyememek çok kötüydü. Allaha çok şükür şimdilik atlattım. Allah kimseye baş edilemeyecek hastalık vermesin. Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Bloglar Alemi